Avkopplande, Mediterande, Stressfritt

Många av våra vardagar är fyllda med stress och oro av olika anledningar. Det kan vara orsaker som handlar om ens nuvarande situation, framtiden eller mindre ting som sakta byggts upp över tid. När du sitter på tåget på väg till eller från jobbet kan saker irritera och göra dig på dåligt humör. Ta denna tid och lyssna på något som både lugnar och piggar upp ditt humör. Hos Electro Lounge kan du lyssna på en stor blandning av musik med detta som fokus. Svepande melodier med rytmiskt avkopplande takter får dig att andas ut och dra ner nivån på stressen. Ta några minuter och försvinn in i radions värld, hos Electro Lounge med en blandning av acid jazz, electronics och new age.

Kanalen är aktiv tjugofyra timmar, alla dagar och erbjuder musik från Enigma, Mendes, Blue Stone och många fler. Uppskattningen och intresset för dessa genrer har ökat under de senaste åren och Electro Lounge har snabbt stigit i rank och ligger numera på topplistorna bland radiokanalerna i Sverige. Prova på och upplev vad för sorts musik som många andra i Sverige lyssnar på mer och mer. Musiken passar också att ha i bakgrunden när du håller på med annat, låtarna balanserar bra mellan att vara lugn och harmonisk tillsammans med experimentella kompositioner för att hålla dig intresserad. Du märker snabbt att det svänger till fast inte så mycket att det stör dig i dina sysslor. Det bästa från klassisk meditationsmusik och experimentell indie.

Lyssna var du vill, när du vill

Du behöver inte heller oroa dig att bara kunna lyssna på radion hemma. Så länge du har en mobil kan du lyssna var du vill, när du vill. Electro Lounge är en kanal skapad av I Like Radio. Du kan ladda ner deras radioapp och lyssna på flera olika kanaler och poddar. Det finns dock många fler alternativ att välja mellan när det kommer till appar som spelar radiokanaler. Alla har sina fördelar och unika attribut så det är bara att utforska och hitta den som känns bäst för dig, majoriteten av dessa appar brukar vara gratis också. Är du hemma kan du enkelt slå på kanalen via läsplattan eller datorn lika enkelt som med mobilen.

Musik för själen

Vad är det som gör Electric Lounge annorlunda från exempelvis en klassisk spellista för mediterande? Det ligger i musikgenren som kanalen utforskar, nämligen acid jazz, new age och electronic. Denna unika blandning ger musiken stor subtila variationer som håller dig intresserad. En meditationslista brukar exempelvis innehålla många låtar komponerade av akustiska instrument som svävar runt i toner och melodier, sådana låtar löper en stor risk att snabbt bli repetitiva och tråkiga ifall de spelas över en längre tid. Musiken från Electric Lounge har tagit det bästa från sina genrer för att ge en mix som balanserar avkoppling med underhållande musik som fortfarande är roligt att lyssna på. Särskilt acid jazz, som kombinerar element från jazz, soul, funk och disco, kommer alltid med ny och spännande musik.

I Like Radio

I Like Radio är den digitala plattformen för radio, gjord av Nordic Entertainment Groups, som arbetar för att underhålla hela Sverige. Hos I Like Radio kan du hitta några av Sveriges mest populära radiokanaler tillsammans med ett tjugotal skräddarsydda musikkanaler och ett helt gäng intressanta och spännande podcasts. Om du lyssnar i mobilen via en av deras appar för iPhone eller Android får du alltid uppdaterad information direkt från artisten som spelas, och om du missat något i radion kan du enkelt gå tillbaka och lyssna igen. Prova gärna också att använda deras plattform för datorn och läsplattor, som bland annat har färgkodat sina radiokanaler så att du snabbt kan se på din webbläsare vad som spelas.

Mycket att välja från

Din musiksmak kan ändras över tid, det är väldigt vanligt och kan bero på flera anledningar. Du kanske har hittat balans i ditt liv och inte känner något behov av avkopplande musik, eller du är i en experimentell period och vill utforska nya genrer som du inte tidigare lyssnat på. Oavsett anledning erbjuder I Like Radio flera kanaler utöver Electro Lounge. Här kan du hitta ett brett utbud med favoritmusik i kanaler som Lugna Favoriter, RIX FM och Bandit Rock, och nya och udda kanaler som Indie 101 och Sabaton on Air. Med I Like Radios app kan du enkelt byta mellan kanalerna. Electro Lounge pågår dygnet runt, i väntan på att du kommer tillbaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *