Svenska Favoriter

Svenska Favoriter är en av Sveriges populäraste radiokanaler och stationen lockar dagligen till sig en stor mängd lyssnare. Tidigare så hette kanalen Metro FM men numera går den alltså under namnet Svenska Favoriter. Dess namn skvallrar om vilken typ av musik som du får höra om du sätter på denna radiokanal. Det är nämligen just svenska favoriter som spelas. Modern nutid blandas med klassisk dåtid när svenska låtar från förr och idag spelas. Oavsett vilken tid på dygnet det är så finns Svenska Favoriter alltid redo att underhålla lyssnarnas öron då Svenska Favoriter sänder dygnet runt. Detta är en av de allra bästa radiokanalerna om det är just svensk musik som är huvudintresset.

Svenska Favoriter var tidigare en radiokanal i Stockholm med ett upptagningsområde på 1 456 000 svenskar. Av dessa 1,4 miljoner invånare så beräknades det att ungefär 4,9 % regelbundet lyssnade på kanalen. Radiokanalen sändes då på frekvensen 101.9. Numera är Svenska Favoriter inte längre begränsad till de öron som befinner sig i storstadsregionen som när de startade år 2002, utan gick efter några år över till att bli en digital radiokanal. Då Svenska Favoriter numera sänds på internet så kan vem som helst som befinner sig inom Sveriges gränser streama musiken direkt in i sina högtalare eller hörlurar. Därmed så kan alla som har tillgång till nätet nu lyssna till denna fantastiska radiokanal där den populäraste svenska musiken spelas.

Målgrupp

Svenska Favoriters målgrupp är människor som är 30 år och uppåt, men de verkliga lyssnarna har en större räckvidd än så. Svensk musik är, och har alltid varit, mycket populär. Varje vecka så lyssnar cirka 9 utav 10 svenskar på radio och givetvis är det en stor del utav dessa människor som vill höra just svensk musik. Radiokanalen ägs utav MTG Radio som även har ett flertal andra och mycket populära radiokanaler i sitt stall som till exempel Bandit Rock och RIX FM. MTG Radio består utav flera olika delar och en av dessa är Nordic Entertainment Group. Nordic Entertainment Group är en av de ledande leverantörerna av underhållning i Norden och erbjuder bland annat tjänster för streaming.

Lyssna online på Svenska Favoriter

En av de tjänster för streaming som Nordic Entertainment Group driver är I Like Radio. Som du hör på namnet så är I Like Radio en streamingtjänst för just radiokanaler och det är här du kan surfa in för att lyssna på Svenska Favoriter. I Like Radio är en oerhört välutvecklad sida och här finner du utöver själva lyssnarfunktionen även låtlistor över all den musik som spelas på kanalen. Därmed behöver du inte oroa sig över att missa namnet på den låt som spelas. Istället kan du enkelt gå in på I Like Radios hemsida för att se i låtlistan vilken låt som spelats. I Like Radio finns även som app för Android och iOS.

Aprilskämtet i Svenska Favoriter

Har du hört talas om det populära aprilskämtet som drogs i radiokanalen Svenska Favoriter 2008? Det hela gick ut på att radiokanalen med programdirektören för MTG Radios Christer Modig i spetsen gick ut och meddelade att radiokanalen skulle byta namn. Namnet som kanalen skulle få var P FM, som alltså uttalas likadant som P5. Tanken var att P FM skulle spela samma musik som Sveriges Radio P4, men skippa de långa avbrotten för prat. Meddelandet som släpptes sent i mars månad var dock ett tidigt aprilskämt och istället så valde man att lansera STAR FM och spela svensk som internationell musik. MTG Radio tvingades sedan att be om ursäkt för aprilskämtet som inte togs emot med öppna armar.

Musikminnen från barndomen

Som bekant så blev det alltså STAR FM som tog över och Svenska Favoriter började istället att spelas endast online. På internet så fick Svenska Favoriter nu ännu mer tid för att spela sin fantastiska svenska musik för lyssnarna. På Svenska Favoriter kan du bland annat få höra Efter Stormen med Marie Fredriksson, Vem Får Nu Se Alla Tårar med Wilmer X, Du Är Min Man med Benny Anderssons Orkester & Helen Sjöholm och även favoriten En Jävel På Kärlek med Glenmark Eriksson Strömstedt. Det är helt enkelt den här radiostationen som alla svenskar bör sätta på när de vill höra hederlig svensk musik som aldrig går ur tiden. Hos Svenska Favoriter finns nu musik blandat med musikminnen från barndomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *