RIX FM

RIX FM är en radiokanal som du säkerligen har knappat in på bilstereon en eller annan gång. RIX FM är nämligen en av Sveriges allra populäraste radiokanaler och här spelas all den populära musiken från dagens musikindustri. Dessutom blandas de hetaste hitsen med gamla godingar från förr som man kan sjunga med i. RIX FM sänds dygnet runt och bjuder på både fullsmockade låtlistor med rykande heta hits och sköna radioprogram med roliga programledare. På den här radiokanalen finner man som lyssnare allt man kan tänka sig. På morgonen vaknar man sakta till liv på vägen till jobbet i sällskap av RIX MorronZoo och på dagen rycks man med i de glada sångerna.

RIX FM är en radiokanal med många färgglada sidor som ständigt pumpar ut nyheter och överraskningar. Morgonshower, tävlingar, turnéer, framstående låtlistor och härliga programledare. Allt detta och mycket mer finner man hos RIX FM. Framförallt RIX FM:s återkommande sommarturné runt om i Sverige är ett mycket populärt inslag som radiokanalen bjuder på. RIX FM:s sommarturné har funnits ända sedan år 2000 och har fri entré så att alla som vill kan komma och delta i denna musikfest. Här samlas alla de stora artister som spelats flitigt i RIX FM under det senaste året och bjuder publiken på storslagna hits under en varm sommarkväll. Jason Derulo och Ed Sheeran är två utländska artister som har besökt turnén.

Över 3 miljoner lyssnare kan inte ha fel

RIX FM är ett kommersiellt radionätverk som sänds över hela Sverige och de flesta invånarna känner till programmet. Faktum är att RIX FM har över 3,1 miljoner unika lyssnare per vecka. Därmed har RIX FM ett stort inflytande och en viktig uppgift när det kommer till att underhålla de svenska invånarna. Då RIX FM startades redan år 1993, dock under ett annat namn, så har kanalen hunnit samla på sig en mängd trogna lyssnare. RIX FM ägs utav MTG Group som även äger bland annat Lugna Favoriter och Bandit Rock. På RIX FM samlas många kända programledare som bland annat Laila Bagge, Roger Nordin och Nichlas Wahlgren.

RIX MorronZoo

De allra flesta som tar bilen till jobbet eller har på radion under frukosten har säkerligen någon gång lyssnat på RIX MorronZoo. Det är ett av Sveriges absolut populäraste morgonprogram på radion och har kända programledare som livar upp den trötta morgonen. Laila Bagge, Lotta Möller och Roger Nordin förekommer i programmet och lockar fram skratt trots att klockan inte ens slagit 07.00. Mellan klockan 05.00 och 10.00 varje dag kan man lyssna på skämt, tävlingar och kända svenskar som gästar studion för en liten morgonintervju. Peter Jihde, Dominika Peczynski, Felix Herngren och Marcoolio är kända svenska profiler som ofta återkommer i programmet. Klockan 08:00 på morgonen kan man även ringa in och försöka sig på en allmänbildningstävling.

Olika sätt att lyssna

Perfect med Ed Sheeran, I Knew You Were Trouble med Taylor Swift och Perfect Memory med Wiktoria är sköna hits som man kan höra på RIX FM. Det finns många sätt som man kan lyssna på radiokanalen och ett av de enklaste sätten är såklart att lyssna på sin radio om man nu har en sådan. Om man inte har en radio så kan man även lyssna på internet, bland annat på I Like Radio som driver RIX FM:s online kanal. Vill man istället lyssna via en app så kan man även göra det genom att ladda ner I Like Radios app som finns både till iOS och till Android. Man behöver alltså inte oroa sig för hur man ska lyssna på RIX FM!

RIX FM – Lyssna igen

Har du någon gång suttit i bilen eller vid köksbordet och hört en riktigt bra låt på radion men missat när programledarna sa vad den hette? Det behöver du inte oroa dig för när du lyssnar på RIX FM! De har nämligen låtlistor där man kan se exakt vilka låtar som har spelats. Dessutom kan man enkelt spela dem igen på I Like Radio där även låtlistorna finns. Levels med Avicii eller I Took A Pill In Ibiza med Mike Posner kan vara exempel på låtar man missar men som ändå finns med i låtlistorna. Missa inte heller RIX FM:s fantastiska semester där de tar med sig lyssnare till Gran Canaria. Vem som helst kan ringa in till programmet och vinna en plats!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *