Star 80s

För den som kan sin musikhistoria är Star 80s radiokanal en fröjd för örat. Det går inte att komma ifrån. Den bästa musiken gjordes mellan 70-talet och 90-talet, säga vad man vill om det, men så är det. Det var under den här tiden som till exempel Madonna gjorde sin entré på världsscenen och lanserade sina första stora hits. Bruce Springsteen, som släppte sin musik redan på 70-talet, erövrade världspubliken under 80-talet och gick ingen förbi med sin rock. Många av den tidens one-hit-wonders tillhör någora av de bästa låtarna i musikhistorien och det är alltså på Star 80s som du dygnet runt kan avnjuta musikundren från den här tidens stora musiker och låtskrivare.

I skrivande stund går Star 80s radio i bakgrunden med Cindy Lauper´s Time after time i högtalarna och i appen avlöser Human League med låten Don’t You Want Me. Höjdare efter höjdare från 80-talets stora musiker direkt i mobilen är definitivt en tillgång för musikälskaren. Det spelar ingen roll om du tillhör den så kallade millennium-generationen, det är i 80-talets musik du kan hitta något av det bästa som någonsin gjorts. Det tillhör heller inte ovanligheterna att man gör re-mixer av musik just från den här musikeran, så kanske att den publik som ännu inte öppnat upp sinnena för 80-talets musik, kan hitta inspirationen till sina egna musikproduktioner just här på Star 80s radiokanal.

Stor bredd av musik på Star 80s

80-talet bjöd på en enormt stor bredd i musikutbudet och faktum är att ingen lämnades oberörd när det gällde musiken som flödade ur högtalarna. Oavsett musiksmak så skapades hits som fick dansgolven att vibrera under tyngden av den stora publiken. Tidlös Soul från Womack & Womack och världsartister som Sade avlöstes av progressiv punk från Clash eller tung Death metal med band som Venom och Slayer. Allt detta och mycket annat är det som flödar från Star 80s radiokanal, dygnet runt. Svenska låtskrivare var inte sämre de och roade storligen med låtar som Fån´t je en körv och Michael B Tretow´s, Den Makalösa Manicken, och det var under 80-talet som karlarna klädde av sig nakna för att dansa Ballongdansen.

Star 80s och det musikaliska paradigmskiftet

Den enklaste förklaringen till 80-talets musikunder är att detta var den tid då man fortfarande använde sig av riktiga instrument vid inspelningarna. Redan under 80-talet började man experimentera med elektronisk musik och det var till exempel i början av 80-talet som band som Kraftwerk var som störst med sin revolutionerande syntmusik. Man hade lekt med elektroniken inom musiken redan tidigare men under 80-talet nådde man ut till den stora publiken. Och resten är historia. 80-talets musik föregick paradigmskiftet till den digitala eran men det är alltså på Star 80s radiokanal du hittar det mesta av det bästa inom rent instrumental musik. Hos Star 80s radiokanal är man garanterad den bästa musiken, så är det.

Att lyssna på Star 80s är en bra idé

För den som är seriöst intresserad av skickligt gjord musik så är det en mycket bra idé att lyssna på Star 80s. Av någon anledning så var just 80-talet speciellt produktivt när det gällde musikproduktion. Att lyssna på musik på radio var något som lanserades under 50-talet då rock ´n roll var det stora heta. Inte alla hade upptäckt musikundret och det var först på 60-talet som musikerna började nå ut till den riktigt stora publiken och hela världen rockade loss till dåtidens musiker under den stora 68-revolutionen. På 70-talet började folk vänja sig vid sina nya friheter, men under 80-talet verkade den musikaliska kreativiteten nå sin topp och det är ett faktum att många av de album som klassats som de bästa någonsin gjorda släpptes under 80-talet.

Star 80s – en stor tillgång

Missionen att övertyga den yngre publiken om att den bästa musiken gjordes under 80-talet kan tyckas vara en omöjlig uppgift. Med Star 80s blir uppgiften enklare. Hos Star 80s avlöser de stora hitsen varandra på löpande band. Har du väl upptäckt denna radiokanal är chansen stor att du vill ladda ner appen i mobilen för att snabbt ha tillgång till världshistoriens bästa musik. Du hittar den på I Like Radio där du kan streama musiken. Star 80s klassas som en av Sveriges bästa radiostationer, vilket de redan frälsta har full förståelse för. Star 80s öppnar upp Pandoras musikaliska ask och för många lyssnare är detta den enda radiokanalen som gäller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *