Sveriges Radio P4 Stockholm

Sveriges Radio P4 Stockholm är Sveriges allra största lokala radiokanal med flest lyssnare varje vecka, jämfört med andra radiokanaler som sänds på lokal nivå. Sveriges Radio P4 Stockholm drar inte mindre än hela 300 00 individuella lyssnare varje dag, vilket utgör en stor mängd av storstadsregionens alla invånare. Sveriges Radio P4 Stockholm bjuder på en härlig blandning och här kan du lyssna på allt ifrån sport, kultur och nyheter till skön musik. Precis som du hör på namnet så är Sveriges Radio P4 Stockholm en del utav Svensk Radio och public service. Eftersom att denna kanal är en del utav Sveriges Radio så är det en reklamfri radiokanal som är oberoende och neutral.

För att knappa in Sveriges Radio P4 Stockholm så gäller det att veta vilka frekvenser som radiokanalen sänds på. För Stockholm så gäller 103.3, för Nynäshamn gäller 102.9, för Norrtälje gäller frekvensen 102.1 och för Väddö gäller 94.7. En stor del utav Sveriges Radios uppdrag är att tillverka och sända kvalitativa program, vilket även gäller för Sveriges Radio P4 Stockholm. Hos Sveriges Radio P4 Stockholm sänds det en mängd olika program och dokumentärer, och de har några av Sveriges mest älskade radioprogram i sitt programutbud. Mellan de olika programmen sänder de dessutom musik där de blandar nya hits med gamla, härliga låtar. Sveriges Radio P4 Stockholm har helt enkelt något som passar allas smaker.

Populära radioprogram

Sveriges Radio P4 Stockholm bjuder varje dag på många populära program som håller dess lyssnare uppdaterade på världsläget och där kända programledare med van hand guidar dem igenom lyssnarsessionen. Kvällspasset i P4 är ett aktualitetsprogram som lockar många lyssnare. Kvällspasset är ett nyfiket program som berättar nyheter på ett underhållande sätt. Ett annat program är Karlavagnen som beskrivs som Sveriges största samtalsforum. Varje kväll ända sedan 1993 så kan svenskar ringa in till programmet för att diskutera ett förutbestämt ämne. Här är det framförallt lyssnarnas medverkan som formar det populära programmet. Karlavagnen leds bland annat utav Pekka Heino och Niklas Källner. En halv miljon lyssnare lyssnar i genomsnitt på Karlavagnen varje kväll vilket inte är dåligt!

Spännande dokumentärer

Det finns många lärorika program som sänds på Sveriges Radio P4 Stockholm, eller vad sägs om Kossornas Planet? Kossornas Planet är ett program om vetenskap och miljö som arbetar med att allmänbilda den svenska befolkningen inom dessa områden. En av de mest spännande dokumentärerna som sänds på radiokanalen är Barnaministeriet. Barnaministeriet berättar om barn och ungdomars livsvillkor. P4 Dokumentär är även det ett program som består utav dokumentärer för radiokanalen i syfte att utbilda och informera lyssnarna inom olika ämnen. Spännande berättelser från de svenska invånarna där det är människan som står i centrum. P4 Dokumentär är ett av de mest nedladdade programmen hos Svensk Radio och här delar alla från Titanicöverlevare till stjärnfrisörer med sig av sin historia.

Musiken är viktig

Förutom alla fantastiska radioprogram som sänds varje vecka så är givetvis en viktig del utav Sveriges Radio P4 Stockholm även all den härliga musik som sänds. Moderna låtar blandas med klassiska hits och bildar tillsammans en musikstil som passar allas smaker. Under Ytan med Uno Svenningson, Picture Of You med Boyzone och Master And Servant med Depeche Mode är bara tre av de låtar som dyker upp i radiokanalen under de många musiktimmarna. Sveriges Radio P4 Stockholm kan vara en av de radiokanaler som har den allra bästa blandningen utav gammal och modern musik. De vet helt enkelt vad alla människor i storstadsområdet tycker om att lyssna på och med sin erfarenhet så spelar de exakt rätt musik.

Anrik radiokanal

Sveriges Radio P4 Stockholm kan vara en av Sveriges äldsta lokala stationer, och radiostationen drog nämligen igång redan år 1987 i den vackra huvudstaden. Det finns en mängd kända svenska profiler som har arbetat på denna numera anrika radiokanal genom årens lopp. Kanske känns namn såsom Staffan Dopping, Bengt Magnusson, Claes Åkesson och Mari Jungstedt igen? De har nämligen alla spridit sin fina stämma igenom hundratusentals radion över storstadsområdet i Stockholm. Idag kan du bland annat höra Ulf Elfving, Henrik Olsson och Anders Hildemar Ohlsson. Eftersom att Sveriges Radio P4 Stockholm är en del utav Sveriges Radio så finansieras radiostationen av den svenska TV-avgiften som alla som innehar en apparat med mottagning måste betala.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *