Lugna Favoriter

Kanske har du hört talas om Lugna Favoriter? Det är en av de allra mest populära kanalerna på modern radio att ratta in när man vill lyssna på lugn populärmusik. På Lugna Favoriter hittar man musik som man direkt känner igen. Här spelas nämligen familjära och populära låtar. Lugna Favoriter lägger en speciell vikt vid att spela musik från 80- och 90-talet, så här kan vuxna hitta låtar från sina ungdomsår. 80- och 90-tals musik är låtar som aldrig går ur tiden. Oavsett vilken musikstil som räknas som populär nu för tiden så håller dessa gamla melodier fortfarande ett fast tag i svenskarnas hjärtan. Lugna Favoriter har en skön mix mellan gammalt och nytt.

Vill man lyssna på dansvänliga Hungry Eyes, låten av Eric Carmen som är känd från filmen Dirty Dancing eller på Rolling in the Deep av fantastiska Adele så är det alltså kanalen Lugna Favoriter som man ska lyssna på. Under tidigare år, förutom att de spelade musik under hela dagen, så sändes det även viktig information under morgontimmarna. Detta passade perfekt om man satt i bilen på väg till jobbet. Nyhetsuppläsningar, väderleksrapporter och trafikuppdateringar blandades då med lugna melodier. Lugna Favoriter har sänts ända sedan 2002 då radiokanalen startades i Göteborg. Sedan har dess lyssnare stadigt växt i antal då denna radiokanal lockar många som vill varva ner under dagens kaos med ljuva toner.

Kämpar med sändningstillstånd

Lugna Favoriter har sin största publik bland lyssnare som är mellan 25–54. Dess lyssnares åldersbredd sträcker sig dock längre än så och människor i alla åldrar föredrar Lugna Favoriter framför andra kanaler. Trots sina tonsäkra melodier så har Lugna Favoriter haft det kämpigt med att nå ut till sina trogna lyssnare då dess publik inte har varit tillräckligt stor för att fortsätta sända. Under 2018 så upphörde Lugna Favoriters sändningstillstånd för FM och därefter har Lugna Favoriter fått byta sändning. Numera kan man lyssna på Lugna Favoriter genom DAB-radio, vilket är en form utav digitalradio. Lugna Favoriter ägs av MTG Radio och har så gjorts ända sedan år 2002. I MTG Group ingår bland annat även RIX FM.

Med Malin Berghagen som programledare

Trots att Lugna Favoriter nu inte längre sänds på FM och kan knappas in på en vanlig standardradio så kan man fortfarande lyssna på kanalen på internet. Lugna Favoriter har en lång historia i bagaget och har nu alltså bytt från FM-sändningar till att bli en digital radiokanal. Numera bemannas radiokanalen inte utav någon programledare då den endast sänds på internet. Under de många år då Lugna Favoriter sändes på FM så fanns det dock en rad härliga programledare som skötte sändningarna med galans och ledde lyssnarna genom dagarna fyllda med musik. Som programledare har bland annat Maria Lindberg, Peter Borossy, Stefan Halvardssson och Malin Berghagen suttit i studion. Programledarna var en viktig del utav Lugna Favoriter.

Den skönaste mixen

Brinner i Bröstet med svenska popidolen Danny, Ängeln i Rummet med skönsjungande Eva Dahlgren och The Shoop Shoop Song med Cher. As Long As You Love Me med Backstreet Boys är en återkommande favorit med kärlekstema och When We Dig For Gold In The USA av den gamla idoldeltagaren Amanda Jenssen representerar även den svenska musikindustrin. Alla dessa låtar plus många fler spelas ständigt på Lugna Favoriter. Med en så bred mix utav både äldre och nya låtar så behöver lyssnare aldrig tröttna på Lugna Favoriters utbud. Med Upload Filesen så lång låtlista med lugna hits så behöver kanalen aldrig riskera att lyssnare känner att de får höra samma sång för ofta. Här finns allt.

Lyssna via en app

Nu när Lugna Favoriter endast finns som en digital internetradio kanske man känner att det är svårt att lyssna på kanalen. Men tvärtom så är det snarare mycket enklare för lyssnare att komma igång med att lyssna på sändningarna. Man kan lyssna på dess direktsändningar på internet, såväl på datorn som sin mobil eller i surfplattan och ingen speciell spelare krävs. Man lyssnar enkelt via I Like Radio som är Nordic Entertainment Groups digitala plattform för radiokanaler och de har även en app för Android och iOS som man kan ladda ner till sina mindre enheter för att lyssna. På I Like Radio finner man även låtlistor över den musik som spelas under dagen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *