Dansbandskanalen

Dansbandskanalen är en av Sveriges allra mest populära radiokanaler när det kommer till att lyssna på dansvänlig musik. Kanalen startades år 2002 i Skåne och precis som du hör på namnet så är det på den här kanalen som du finner dansbandsmusik och glada toner att förgylla dagen med. För den stora del av Sveriges befolkning som älskar denna klassiska musikgenre så finns alltså nu denna härliga radiokanal att ta del av. Det finns en mängd olika sätt att lyssna på denna medryckande radiokanal. Dansbandskanalen baserar sig på internet och är en så kallad digital radiokanal. Du kan lyssna online på dansbandskanalen.se och det fungerar precis lika bra oavsett om du lyssnar från en dator, en mobil eller från en surfplatta.

Förutom att lyssna på internet kan du även ladda ner en app för iOS och Android att lyssna med. Att lyssna på Dansbandskanalen är enkelt och det enda som krävs är en internetuppkoppling. Dansbandskanalen är en del av företaget DB Media AB där det även ingår en mängd andra radiokanaler så som Guldkanalen och Country Rocks Sweden. På Dansbandskanalen finns det många fina låtar att lyssna på, oavsett tid på dagen. Vad sägs om en spellista med bland annat Casanovas låt Vem Får Din Kärlek Idag, Matz Bladhs låt Mitt Lilla Krypin eller varför inte Fernandoz låt Sing Me Back Home? Alla dessa låtar bjuder upp sina lyssnare till dans oavsett var de befinner sig.

En webbaserad radiokanal

På denna webbaserade radiokanal hittar du musik för dansbandsälskande öron. På Dansbandskanalen kan du vara säker på att du slipper lyssna på rykande heta pophits eller rockmusik, och här är det istället dansmusikens ljuva toner som underhåller. På Dansbandskanalen vet du helt enkelt vad du får och du slipper irritera dig på tråkiga avbrott eller musikstilar du inte tycker om. Om du lyssnar på låtar som du är osäker på vad de heter så kan du gå in på Dansbandskanalens hemsida och finna låtlistor över de låtar som spelats under dagen. Då kan du enkelt och smidigt få reda på namnet på artisten och låten så att du kan lyssna på den igen och igen.

Stort utbud av låtar

Det må inte vara hela Sveriges befolkning som dagligen lyssnar på dansbandsmusik. Men de som lyssnar vet hur medryckande och härlig musiken är. Det finns ett otroligt stort utbud av dansband inom Sveriges gränser och ny musik produceras ständigt. Därmed finns det hela tiden nya låtar att njuta av. Dansbandskanalen spelar en skön blandning av de allra senaste låtarna som släppts, men även de bästa slagdängorna från förr i tiden som fortfarande lever kvar. Vill du bugga hemma i vardagsrummet så kan du sätta på Dansbandskanalen på internet och veta att det dyker upp låtar som du kan dansa till. Dansbandskanalen må ha en smal nisch – men det finns ett stort utbud av låtar som du aldrig tröttnar på.

Bästa dansmusiken online

Vill du lyssna på härliga låtar som Hans Namn På Min Arm av Martinez, Lugn Efter En Storm av Sannex eller Du Är Det Bästa För Mig av Carina Jarneek så är det absolut Dansbandskanalen du ska sätta på. Genom att ladda ner radiokanalens app så blir det enklast möjligast att lyssna. Det finns ingen annan radiokanal i Sverige som spelar så pass mycket dansbandsmusik som Dansbandskanalen gör. Det finns heller ingen radiokanal som har ett så pass stort utbud av dansbandslåtar som Dansbandskanalen har. Denna radiokanal är helt enkelt Sveriges allra bästa val för att lyssna på denna klassiska svenska musikstil. Dansbandsmusik har alltid funnits i svenskarnas kultur – och nu finns den även online.

Hela Sveriges kanal

Skyll På Lantbrevbärarens Moped av Larz Kristerz, Om Du Visste Vad Jag Saknar Dig med Sannex eller Är Du Min Älskling Nu av Callinaz. Dessa tre låtar utgör en liten del av den stora blandning av låtar som Dansbandskanalen utgör. Dansbandskanalen har funnits ända sedan 2002 då den startades i Skåne och nu 16 år senare så lockar den fortfarande svenskar upp till dans. Det bästa av allt är att nu kan hela Sveriges befolkning lyssna på Dansbandskanalen eftersom den omvandlats till en digital radiokanal som du kan streama på internet. Det är alltså inte längre bara Skåne som kan njuta av Sveriges bästa dansbandskanal, utan alla som älskar dansband kan njuta och dansa loss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *